Veelgestelde Vragen

Wat is Smart Mobility?

Smart Mobility is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het steeds slimmer en efficiënter reizen. Daarbij worden auto’s, de weg en de omgeving steeds intelligenter: voertuigen communiceren met elkaar en met de weg. In Smart Mobility worden moderne technologieën ingezet om mobiliteitsvraagstukken op te lossen. Het is een manier om de stedelijke bereikbaarheid te vergroten, weggebruikers van individuele adviezen te voorzien en het bestaande wegdek steeds beter te benutten.

Voor wie is de Innovatiecentrale?

De Innovatiecentrale is gericht op het faciliteren van Nederlandse wegbeheerders. De Innovatiecentrale helpt wegbeheerders bij het bepalen van de impact van Smart Mobility op het verkeer en op verkeersmanagement. Zo draagt de Innovatiecentrale bij aan een effectieve inzet van Smart Mobility toepassingen in de dagelijkse operatie. Maar voor een optimale dienstverlening werkt de Innovatiecentrale nauw samen met alle partijen uit de triple helix: overheden, kennisinstellingen n het bedrijfsleven. 

Wat kan ik in de Innovatiecentrale doen?

In de Innovatiecentrale kun je een bijdrage leveren aan het steeds slimmer en efficiënter reizen. Dat kan in het Innovatielab door middel van brainstorms, ontmoetingen met de Triple Helix, het geven van demo’s en het doen van een Serious Game. De Innovatiedesks beschikken over faciliteiten voor het testen van nieuwe ideeën en technologieën op het gebied van Smart Mobility in het live verkeer. De faciliteiten zijn ideaal voor effectmetingen, productontwikkeling en monitoring.

Wie werken er samen in de Innovatiecentrale?

De Innovatiecentrale is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Brabant, Connecting Mobility, DITCM, AutomotiveNL en Rijkswaterstaat. Daarnaast werken we samen met tal van partners

Kan ik de Innovatiecentrale bezoeken? 

Afhankelijk van de aard van je bezoek kunnen we een rondleiding verzorgen door de Innovatiecentrale. Voor meer informatie daarover neem je contact op met Connie van Golverdingen via publieksvoorlichting-helmond[@]rws.nl.

Kan ik stage lopen of een traineeship volgen bij de Innovatiecentrale? 

We hebben geen openstaande vacatures, maar zo nu en dan is er ruimte om stage te lopen of een traineeship te volgen. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen via info[@]innovatiecentrale.nl