Themadag 'social media als databron voor verkeersmanagement'

27-10-15

 

Gebruikers, marktpartijen en wegbeheerders gingen met elkaar in discussie tijdens de themadag 'social media als aanvullende databron voor verkeersmanagement' op 16 oktober bij De Innovatiecentrale. Op uitnodiging van De Innovatiecentrale zochten de ruim 30 aanwezigen naar antwoord op de vraag: 'hoe kunnen we social media gebruiken als aanvullende databron in verkeersmanagement?'

De dag werd afgetrapt door Peter Hoernig van De Innovatiecentrale, gevolgd door twee presentaties van gebruikers. Jasper Vries, Gemeente Den Haag, vertelde hoe de gemeente nu al gebruik maakt van social media in het managen van verkeer en Robin Los van Verkeerscentrale Nederland gaf een presentatie over de behoeften van Rijkswaterstaat daarin. 

Vijf vlammende pitches van innovatieve marktpartijen waren vervolgens de aanzet voor deelnemers om het onderwerp verder uit te diepen.... met veelbelovende resultaten! Zo werd onder andere gesproken over hoe we weggebruikers actief kunnen betrekken via social media en hoe analyse van data uit social media kan helpen bij het organiseren van het verkeer. Tot slot zijn partijen uitgedaagd een voorstel te doen om het gebruik van social media in verkeersmanagement een stap verder te brengen. Een goede eerste stap dus!

Het verslag van de themadag lees je hier.