TU/e en Innovatiecentrale tekenen samenwerkingsovereenkomst

08-12-15

De Strategic Area Smart Mobility van de TU Eindhoven en de Innovatiecentrale gaan samenwerking aan. Op dinsdag 8 december tekenden Laurens Schrijnen (Innovatiecentrale), Carlo van de Weijer (TU/e), Maarten Steinbuch (TU/e) en Alfons Bruekers (TU/e) de overeenkomst. 

De Innovatiecentrale en de TU/e zien grote maatschappelijke uitdagingen rondom mobiliteit en spelen beiden een belangrijke rol in de transitie naar slimmere en duurzame mobileit. Beide partijen opereren vanuit de Brainport Regio Eindhoven en met overlappende werkvelden en doelstellingen zal samenwerking elkaars werk versterken. Door samen te werken leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek, kunnen we kennis delen en bouwen we gezamenlijk aan een stevig nationaal en internationaal netwerk. Zo staan we sterker in innovatie en versterken we de impact van Nederland in de transitie.

Dus wat gaan we concreet doen? 

De Innovatiecentrale nodigt studenten uit om in De Innovatiecentrale kennis op het gebied van Smart Mobility verder te ontwikkelen. Dat betekent dat studenten een prominente rol krijgen binnen projecten die lopen op de Innovatiecentrale: de SIMACAN-viewer, Spookfiles A58 en Social Media in verkeersmanagement. Ook houden we begin 2016 een Innovatiebrainstorm, waarin studenten meedenken over de potentie van De Innovatiecentrale.

Meer weten? Neem contact op met Evelien via evelien [@] brascamp.com. 

V.l.n.r. Carlo van de Weijer (strategic area Smart Mobility), Laurens Schrijnen (De Innovatiecentrale), Maarten Steinbuch (hoogleraar en directeur Graduate Program Automotive Systems TU/e) en Alfons Bruekers (directeur operations strategic areas TU/e).