Common Operational Picture: "Ga het gewoon doen!"

15-12-15

"Ga het gewoon doen!" - dat is de conclusie van de themamiddag Common Operational Picture.

Op 1 december gingen ruim veertig experts, waaronder wegbeheerders, stadsregio's, marktpartijen en provincies, met elkaar in discussie over Common Operational Picture. Centraal stond de vraag: hoe kunnen we informatie met elkaar delen om op die manier het verkeer sneller en effectiever te kunnen managen? Aan het woord onder andere Maikel van Loon (wegverkeersleider bij de RWS Verkeerscentrale Zuid-Nederland) en Ilse Mollet van de Landelijke Meldkamer Organisatie. Zeven marktpartijen (oa. Simacan, CapGemini en Grontmij) pitchten hun ervaringen op dit gebied.  

Systemen zijn er genoeg en de wil is er. Maar om daadwerkelijk succes te boeken en een volgende stap te kunnen zetten, zullen we ons moeten richten op het proces. Dat betekent onder andere dat behoeften van gebruikers moeten worden gekoppeld aan het aanbod van de leverancier, er moet een gezamenlijke basis zijn en partijen moeten open staan voor elkaar. De consensus is: begin met kleine stappen om de puzzelstukjes één voor één aan elkaar te leggen. 

De Innovatiecentrale zet de deuren open om de volgende stap in Common Operational Picture te zetten. Ieder goed idee is welkom! Heb je een idee om invulling te geven aan de volgende stap? Neem dan contact op met Peter Hoernig via Hoernig[@]innovatiecentrale.nl. 

Lees het hele verslag van de themadag hier. Voor vragen neem je contact op met Evelien Brascamp via evelien [@] brascamp.com