Verkeerskunde trends 2016

07-01-16

We geven meer geld uit aan mobiliteit dan aan eten, drinken koffie op IJsland in plaats van bij de buren én gaan real-life experimenteren op het wegennet. 

Het is een greep uit de trends van 2016 op het gebied van verkeerskunde. 

In 19 interviews leggen verkeersexperts uit wat zij dé trend vinden op het gebied van verkeer en mobiliteit. Kijk voor alle interviews op: http://bit.ly/1n65MAa.

Volgens Laurens Schrijnen, directeur van de Innovatiecentrale, en Antoine de Kort, procesadviseur verkeersmanagement bij Rijkswaterstaat wordt 2016 het jaar waarin we real-life gaan experimenteren op het wegennet. De Kort: "We willen niet alleen het verkeer van nu regelen, maar ook vooruitkijken naar de toekomst." Schrijnen ligt toe hoe dat in z'n werk gaat: "Het is real-life experimenteren op het Nederlandse wegennet. Alles mag, mits aan twee regels is voldaan: de verkeerscentrale mag niet van de leg raken en de verkeerssituatie moet minstens even veilig zijn als voor het experiment. Ga na wat De Innovatiecentrale voor jou kan betekenen, maar vooral ook waar jij in De Innovatiecentrale mee zou willen experimenteren. Kom bij ons ondeugend zijn!" Lees het hele interview met Laurens en Antoine hier: http://bit.ly/1SCiYc0.