Intertraffic dag 2: blog van Laurens Schrijnen

07-04-16

 

Deze week is de week van de Intertraffic. Met 27.000 bezoekers spoed ik mij dagelijks in de vroege ochtend naar de vele, vele hallen van de RAI. Drommen automobilisten en het lijkt wel nog grotere drommen treinreizigers stromen het voorplein van de RAI op.

 

EU Truck Platooning

Woensdag was de grote landing van de EU Truck PlatooningChallenge op de 2e Maasvlakte.

De Innovatiecentrale heeft met Simacan en TomTom Telematics een viewer ontwikkeld om die platoons te volgen. Nog steeds kan je terugkijken waar ze reden www.eutruckplatooning.simacan.com

 

Op Youtube kan je met dit linkje nog terugkijken naar die prachtige beelden van de 1e en 2e maasvlaktehttps://www.youtube.com/watch?v=G-xOEJb4LEU

Dit is ook nog een linkje naar de erg goed gemaakte video: The making of EU Truck Platooning Challenge 2016:http://www.youtube.com/watch?v=MfMBOYDlhdw&sns=emVolgende week wordt die getoond aan de 28 EU-ministers.

 

Met Evelien en Marina gezorgd dat er nog een gezamenlijk persbericht uitging.

 

 

O.l.v. Joelle van de Broek zat ik met o.a. Marit, Gwen van Vugt (TASS), Hans van Lint (TU Delft), Geert Pater (RDW) in een panel over Nederland Testland. Aardig gevulde zaal. Goede vragen over veiligheid, security etc.

 

Met twee collega’s van RWS-wegverkeersmanagement gesproken over een bijdrage vanuit De Innovatiecentrale aan een Europees overleg over heel grootschalige omleidingsroutes op de corridor Rotterdam-Rome. PR-kans.

 

Vele collega’s uit het veld de Virtual Reality beelden laten zien van De Innovatiecentrale. Kijk zelf op www.innovatiecentrale.nl/nl/innovatiecentrale-vr-experienceof kom naar onze stand in Hal 9 voor de diepere 3D ervaring.

 

De Curaçaose ministersdelegatie die ik met Frans op de Beek en Marit op de 1e dag mocht rondleiden geholpen aan contacten bij Landbouw-innovatie. Vandaag doen ze Den Haag en morgen Wageningen.

 

En natuurlijk heel veel genetwerkt met TomTom, Simacan, provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam, HR-groep, etc etc.

 

Tot morgen

 

Laurens Schrijnen

directeur De Innovatiecentrale