Nieuwe buren: ITS Bureau aan de slag!

21-04-16

Met een boeiende talkshow onder leiding van Leon van der Zanden werden aanwezigen uit de innovatieve mobiliteitswereld afgelopen maandag meegenomen in de wereld vol mogelijkheden, die zo volop in beweging is: ITS, ofwel Intelligente Transport Services. Tijdens de talkshow vertelden de tafelgasten enthousiast over waarom we werken aan innovatieve mobilteitsoplossingen, hoe we dat met bijvoorbeeld project Spookfiles A58 hebben aangepakt en wat er nog beter kan met het oog op de toekomst.

Maandagmiddag 18 april is ook het officiële startmoment gegeven voor het ITS Bureau. De overheden van de stuurgroep Netwerkprogramma BrabantStad hebben het ITS Bureau in het leven geroepen om de samenwerking op het gebied van Intelligente Transport Systemen, ITS en van verkeersmanagement te intensiveren. Veel medewerkers van het ITS Bureau werken ½ voor de eigen organisatie en ½ voor het ITS Bureau. De Automotive Campus in Helmond is het middelpunt van innovatieve mobiliteit. En is daarom de thuisbasis van het ITS Bureau geworden. 

Samenwerking is de sleutel

Het ITS Bureau maakt onderdeel uit van de grotere beweging om de slimste snelweg en de slimste steden aan elkaar te koppelen (Bereikbaarheid Zuid-Nederland). De Brabantse wegen zijn de perfecte omgeving om verschillende technieken met deelnemers in het dagelijkse verkeer te testen en verder te ontwikkelen tot producten en diensten. Als ITS Bureau weten we wat er speelt en samenwerking is de sleutel om de uitrol en de uitvoer van ITS en verkeersmanagement te versnellen. Samenwerking met de gebruikers community, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden zorgt voor kennis en innovatie. Deze zetten we graag in en we kopiëren dit van de ene naar de andere stad. Wat in Brabant goed werkt, is ook geschikt voor Nederland én voor Europa! 

Het ITS Bureau is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, naast De Innovatiecentrale. We wensen het programmabureau, onder leiding van Christa Kempenaar en Gertjan Koolen, veel succes! Contact: ITSBureau[@]brabant.nl. 

vlnr. Michaël van Egeraat (Innovatiecentrale), Christa Kempenaar (ITS Bureau/Rijkswaterstaat), Gertjan Koolen (ITS Bureau/Provincie Noord Brabant), Laurens Schrijnen (Innovatiecentrale)