Innovatiecentrale opent deuren voor publiek

30-05-16
Afgelopen week stond in het teken van de Dutch Technology Week en de GCDC (Grand Cooperative Driving Challenge). In het kader van die twee evenementen openden de Innovatiecentrale en de Verkeerscentrale van Zuid-Nederland haar deuren: voor jong, oud, VIP en VVIP.

Donderdag 26 mei bezochten duizend leerlingen uit groep 6,7 en 8 de Automotive Campus in Helmond tijdens ‘Autotech’: een dag vol verschillende doe-activiteiten rondom het thema Automotive. In groepen werden zij rondgeleid over de campus en een deel van hen bezocht de Innovatiecentrale. Daar kregen zij een inkijkje in de toekomst van het wegverkeer en dat leverde verrassende vragen op:

“Mag alleen de koning door de Koning Willem-Alexandertunnel?”

Doormiddel van een spel (‘petje op petje af’) zijn de kinderen aan het denken gezet over de toekomst van het wegverkeer: een wereld waarin auto’s met elkaar en met de weg communiceren, en hoe slimme oplossingen bijdragen aan efficiënter verkeersmanagement.


Tijdens 'Autotech' bezoeken kinderen van basisscholen uit de buurt de Innovatiecentrale. 

Zaterdag 28 mei stonden de deuren open voor het publiek tijdens de High Tech Ontdekkingstour. Tijdens de rondleidingen langs de bediendesks van de Innovatiecentrale konden geïnteresseerden meekijken met het werk van de wegverkeersleider. Doormiddel van de aansluiting van de beelden uit de TASS centrale was het mogelijk om mee te kijken op beelden van de A270. Zo kwamen bezoekers ook alles te weten over het GCDC experiment wat op dat moment plaatsvond. 


Doormiddel van de aansluiting op de TASS centrale konden we vanuit de Innovatiecentrale meekijken met de beelden vanaf de testweg van Helmond naar Eindhoven.

Ook een F16 van defensie was te bewonderen tijdens de High Tech Ontdekkingsroute.

Jong en oud bezoekt Innovatiecentrale.