Call for applications: The European Transport Innovation Challenge

12-04-17

The European Transport Innovation Challenge beloont briljante geesten met een goed idee voor schoner en efficiënter verkeer en vervoer. 

De EU is voornemens CO2 uitstoot in 2030 te verlagen met 40% en in 2050 met 80%. De transportsector is verantwoordelijk voor een kwart van de CO2 uitstoot en het is dan ook noodzaak om de manier waarop mensen en goederen worden getransporteerd te veranderen. Deze Challenge helpt de EU onderweg naar een duurzamere toekomst met minder CO2 uitstoot. 

De 12 winnaars van de Challenge krijgen een gratis trip naar Strasbourg (Frankrijk) van 19 tot 21 juni, om het ITS Europe Congres bij te wonen. De prijs is inclusief transport, accomodatie, gratis entree tot de conferentie en de beurs en natuurlijk de kans om experts en beleidsmakers te ontmoeten. Ook ontvangen zij op 19 juni persoonlijke coaching tijdens een speciale workshop.  

Interesse?
Om deel te nemen hoef je alleen een goed idee te hebben voor een product of dienst, dat bijdraagt aan één van de volgende Europeese transportdoelstellingen: betere mobiliteit, betere toegang tot mobiliteit, minder uitstoot, minder files of verhoogde veiligheid. 

Wie kan deelnemen?
Ideeën van een individu, een team of een bedrijf (MKB) of ieder soort rechtspersoon uit een EU-land wat bijdraagt aan het Horizon 2020 programma. Om jonge vernieuwers te stimuleren, moet degene die het ITS Europe Congress bijwoont jonger zijn dan 35 jaar.  

De deadline voor inschrijving is 2 mei 2017 24:00 uur. 

Meer weten? Kijk hier