Minister Schultz opent Researchlab Automated Driving Delft

28-06-17

Met een druk op de knop van het controlcentrum opende minister Schultz van Haegen dinsdag 27 juni het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Het RADD op de campus van de TU Delft biedt een fysieke ruimte aan experimenten met automatisch vervoer in real-life situaties. 

Minister Schultz: “We zijn in Nederland sterk in innovatie en in het bedenken van slimme verkeersoplossingen. We zijn door onze goede infrastructuur, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden tussen overheid en het bedrijfsleven in staat om innovaties snel in de praktijk te brengen. Dit biedt kansen voor alle betrokken partijen en zet Nederland op de kaart als ideaal testland voor mobiliteitsoplossingen van de toekomst."

Het Researchlab Automated Driving Delft is een onderzoeksfaciliteit voor automatisch vervoer. Met dit lab kunnen diverse onderzoeksvragen worden beantwoord, die grootschalige uitrol van automatisch vervoer versnellen. Dit lab gaat ruimte bieden aan experimenten met automatisch rijden met duurzame vervoermiddelen, waaronder elektrisch aangedreven automatische voertuigen. Juist in een omgeving die levensecht is en de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Deze proeftuin is daarom waardevol en onmisbaar in de verdere ontwikkeling van automatisch rijden. 

De Innovatiecentrale en RAD Delft zullen in de toekomst nauw gaan samenwerken. De koppeling van beide testfaciliteiten - en de rest uit de Smart Mobility Embassy - maakt het mogelijk in brede zin te testen: op alle typen wegen en met verschillende technieken. Samen zetten we Nederland op de kaart als hét testland voor Smart Mobility.