De Innovatiecentrale en Simacan gaan samenwerken met INRIX aan slim verkeersmanagement

10-11-17

Op 10 november is de samenwerking tussen INRIX, Inc., wereldleider in connected car services en transport data analyse, Simacan, leverancier van online verkeers- en transportinformatiediensten, en de Innovatiecentrale, dé real life testfaciliteit voor Smart Mobility toepassingen, bekrachtigd.

De Innovatiecentrale gaat gebruik maken van INRIX real-time verkeersgegevens, inclusief het innovatieve product “dangerous slowdowns”. De INRIX data wordt ontsloten op de Simacan Traffic Monitor die al sinds 2015 in de Innovatiecentrale gebruikt wordt. Zo kunnen wegverkeersleiders zien hoe het gebruik van Floating Car Data het dagelijks operationeel verkeersmanagement kan ondersteunen.


vlnr. Dirk-Jan de Bruijn, Scott Sedlik, Jaap van den Hoek, Gioffry Maduro, Vincent de Weger, Peter Hoernig, Rob Schuurbiers

"INRIX, is samen met onze partner Simacan verheugd deel uit te maken van de geavanceerde Innovatiecentrale en de voordelen te tonen van Floating Car Data, zoals kan worden toegepast in verkeerscentrales in applicaties zoals de SimacanTraffic Monitor. Dit biedt wegverkeersleiders de mogelijkheid om met deze tools en data te werken en op basis van real-time informatie geïnformeerde beslissingen te nemen," zegt Scott Sedlik, vice president en General Manager – Global Public Sector bij INRIX.

De geïntegreerde services in de Simacan Traffic Monitor zijn twee belangrijke INRIX-producten:

• INRIX “Dangerous Slowdowns” is een nieuwe service in INRIX XD Traffic die kop-staart botsingen helpt voorkomen, op plekken waar snel file ontstaat. Op basis van real time gegevens van voertuigen op de weg worden bestuurders en wegverkeersleiders gewaarschuwd voor plotselinge snelheidsverminderingen en stilstaand verkeer.  
• INRIX “Real time” live verkeer maakt gebruik van anonieme, real-time GPS-gegevens van miljoenen aangesloten voertuigen en apparaten. Zo levert INRIX accurate verkeersinformatie over reistijden op snelwegen en belangrijke verkeersaders. INRIX stelt haar klanten en partners in staat om live verkeersgegevens te monitoren, waaronder de naam van de weg, tijd, huidige snelheid, typische snelheid en reistijd.

“Door INRIX data toe te voegen aan onze Transport Cloud geven we onze gebruikers de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe deze hoogwaardige data het meeste waarde toevoegt. Onze Transport Cloud combineert verschillende publieke en private databronnen van hoofd- én onderliggend wegennet met elkaar én maakt daar routeerbare én automatisch monitorbare informatie van. Niet alleen binnen maar ook buiten Nederland. Deze informatie is vervolgens zichtbaar in de Simacan Traffic Monitor. Naast een completer beeld van de verkeerssituatie biedt deze oplossing ook perspectief voor nieuwe innovatie functionaliteit die direct toegepast en uitgeprobeerd kan worden door wegverkeersleiders in de monitor.” – Rob Schuurbiers, directeur Simacan

“We zijn blij dat we onze faciliteiten kunnen uitbreiden met INRIX data. Zo kunnen we ervaring opdoen met de nieuwe ‘dangerous slowdowns’ service. We zijn benieuwd naar de meerwaarde daarvan voor de wegverkeersleiders en de kansen voor verkeersmanagement.” – Peter Hoernig, strategisch adviseur verkeersmanagement bij de Innovatiecentrale.

###

Over INRIX
INRIX is wereldleider op het gebied van connected car services en transportanalyses, een nieuwe aanpak die big data en de cloud gebruikt om stedelijke mobiliteit te beheren. Door verschillende bronnen samen te voegen en informatie toe te passen, levert INRIX uitgebreide gegevens en oplossingen om mensen, steden en bedrijven vooruit te helpen. Onze partners zijn autofabrikanten, overheden, mobiele operators, ontwikkelaars, adverteerders, maar ook grote en kleine ondernemingen. Traffic IT Services is de officiële INRIX reseller voor Nederland sinds 2015.

Over Simacan
Simacan beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor zowel de B2B-, overheids- als consumentenmarkt. Simacan is gespecialiseerd in het bruikbaar maken van realtime ruimtelijke data en doet dit met een team dat bestaat uit creatieve verkeerskundigen, software engineers en productontwerpers met een sterke focus op performance, datakwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. www.simacan.com.

Voor meer info over deze samenwerking neem je contact op met Peter Hoernig via peter.hoernig[@]rws.nl.