Overzicht activiteiten Innovatiecentrale 2018

17-07-18

Het afgelopen half jaar heeft de Innovatiecentrale niet stilgezeten. Download hier de PDF met het overzicht van Q1 en Q2 2018

De experimenten op de echte weg waar wij o.a. aan gewerkt hebben: (Klik op de titels voor filmpjes)

Innovatief werken aan incident data- Verbeteren van de verkeersdoorstroming in Zuid-Holland met data van Waze en Flitsmeister, samen met de Verkeersonderneming en Bereik!

erbeteren van de verkeersdoorstroming in Zuid-Holland met data van Waze en Flitsmeister, samen met de Verkeersonderneming en Bereik!

In deze film en factsheet wordt het experiment Innovatief werken met incident data uitgelegd.

Samen Stad in, stad uit- Verbeteren van de verkeersdoorstroming in Breda door koppeling verkeerssystemen

In deze film en factsheet wordt het experiment Samen stad, stad uit uitgelegd.

Slimme nieuwe aansturing verkeerslichten- het testen van een simulatiemodel op kruispunt N65 in Helvoirt

In deze film en factsheet wordt het experiment Slimme nieuwe aanstuing verkeerslichten uitgelegd.

Hoe werken wij samen kansrijke ideeën uit naar  uitvoerbare experimenten?  In deze film en factsheet wordt onze testfunnel werkwijze uitgelegd.

Verder is Minister Van Nieuwenhuijzen bij ons op bezoek geweest, hebben we meegedaan aan de platoontest van AoN en hebben we met partners als Rijkswaterstaat, platform WoW, Automotive NL en verschillende andere organisaties kennissessies georganiseerd over onze leerervaringen van het afgelopen half jaar.

Het aankomende half jaar staat in het teken van transitie waarin wij nog meer vanuit een gezamenlijke agenda van alle Nederlandse wegbeheerders Smart Mobility oplossingen testen in het echte verkeer.

Voor meer informatie neem contact op met Peter Hoernig, manager van de Innovatiecentrale via peter.hoernig@rws.nl

De Innovatiecentrale. Slimme keuze voor slimme experimenten. Samen toetsen we jouw verkeersoplossing op een echte weg, met echt verkeer en echt verkeersmanagement. Het effect van jouw idee is direct zichtbaar. Zo verbeteren wij de doorstroming en maken we het verkeer en transport in Nederland veiliger en duurzamer.

 

 

ren van de verkeersdoorstroming

op het kruispunt N65