Reallife experimenteren: impact van Smart Mobility op verkeersmanagement

De Innovatiecentrale. Slimme keuze voor slimme experimenten. Samen toetsen we jouw verkeersoplossing op een echte weg, met echt verkeer en echt verkeersmanagement. Het effect van jouw idee is direct zichtbaar. Zo verbeteren wij de doorstroming en maken we het verkeer en transport in Nederland veiliger en duurzamer.

Experimenteerruimte
De Innovatiecentrale is een experimenteerruimte waar nationale, regionale en lokale wegbeheerders intelligente mobiliteitsoplossingen testen. Op die manier wordt de impact op het verkeer en verkeersmanagement direct zichtbaar. Dat gebeurt in een real life omgeving: op een echte weg, op een echt netwerk, in het live verkeer.

Exponentiële groei Smart Mobility 
De Innovatiecentrale speelt daarmee in op de exponentiele groei van ITS en Smart Mobility: die vraagt om andere implementatie van innovaties. Niet bepaald door R&D agenda’s, maar direct gekoppeld aan én geïntegreerd in de dagelijkse praktijk. Testen en experimenteren is essentieel om de time-to-market van nieuwe toepassingen te verkorten, om daarmee te zorgen voor meer veiligheid, betere doorstroming en minder uitstoot.