Veelgestelde Vragen

Wat is Smart Mobility?

Smart Mobility is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het steeds slimmer en efficiënter reizen. Daarbij worden auto’s, de weg en de omgeving steeds intelligenter: voertuigen communiceren met elkaar en met de weg. In Smart Mobility worden moderne technologieën ingezet om mobiliteitsvraagstukken op te lossen. Het is een manier om de stedelijke bereikbaarheid te vergroten, weggebruikers van individuele adviezen te voorzien en het bestaande wegdek steeds beter te benutten.

Wat kan ik in de Innovatiecentrale doen?

In de Innovatiecentrale kun je een bijdrage leveren aan het steeds slimmer en efficiënter reizen. Dat kan in het Innovatielab door middel van brainstorms, ontmoetingen met de Triple Helix, het geven van demo’s en het doen van een Serious Game. Maar in de Innovatiecentrale, op de Innovatiedesks, kun je ook nieuwe ideeën en technologieën op het gebied van Smart Mobility live in het verkeer testen. Daarvoor krijg je toegang tot de Innovatiedesks, die zijn gekoppeld aan de Rijkswaterstaat Verkeerscentrale van Zuid-Nederland. Je ziet direct wat het effect van een oplossing is in de praktijk en op het verkeersmanagement.

Wie werken er samen in de Innovatiecentrale?

De Innovatiecentrale is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Brabant, Connecting Mobility, DITCM, AutomotiveNL en Rijkswaterstaat. Binnen onze projecten is iedereen welkom een bijdrage te leveren: zowel marktpartijen, overheden, als kennisinstellingen. 

Kan ik de Innovatiecentrale bezoeken? 

We geven je graag een rondleiding door de Innovatiecentrale. Voor meer informatie daarover neem je contact op met Connie van Golverdingen via publieksvoorlichting-helmond[@]rws.nl.

Kan ik stage lopen of een traineeship volgen bij de Innovatiecentrale? 

We hebben geen openstaande vacatures, maar zo nu en dan is er ruimte om stage te lopen of een traineeship te volgen. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen via info[@]innovatiecentrale.nl.